8 september: Studie-/Informatiedag over de Gelaat- en Karakterkunde. Schrijf je snel in!

GELAATKUNDE EN KARAKTERANALYSE

Sinds 1 november 2017 run ik Kijk Anders in Heerlen. Op verzoek verzorg ik workshops over gelaatkunde, lezingen, persoonlijke consulten, beroepskeuze adviezen, teamontwikkeling-trajecten en assisteer ik bij bijvoorbeeld sollicitatie- en/of intakegesprekken.
.
Op zoek naar een uniek teamuitje waar u leert wat uw gezicht vertelt over uw persoonlijkheid? Ook dat is mogelijk! Neem voor de mogelijkheden contact met mij op.

Karel Arzt

Mijn naam is Karel Arzt. Opgegroeid in Heerlen. Na een lange carrière bij de Politie en daarna bij de gemeente Heerlen, besloot ik op mijn 60ste om van ‘moeten’ alleen nog maar ‘mogen’ te maken. In 2011 studeerde ik af voor mijn Master Bedrijfskunde op de Universiteit van Maastricht en in 2016 haalde ik mijn diploma Therapeut Psychognomie bij de Stichting PPP in Sittard. Mijn docent Rhené Emmerich heeft samen met zijn helaas te vroeg overleden echtgenote Anette Muller de opleiding genoten bij professor Paul Bouts in België. In 1999 overleed Bouts en Anette en Rhené zijn op diens sterfbed aangewezen als zijn opvolgers. De stichting PPP werd opgericht. Na het overlijden van Anette heeft Rhené de stichting voorgezet. Daarnaast heb ik in de loop der jaren workshops en opleidingen op het gebied van Voetreflexzone-therapie, Reiki, Hypnotherapie en Chinese Gelaatkunde mogen volgen.
.
Momenteel volg ik in Amsterdam de master-opleiding Body-Language. Op dit moment breng ik mijn kennis op het gebied van Gelaat- en Karakteranalyse in de praktijk door het geven van workshops, meerdaagse cursussen en persoonlijke consulten. Verder ben ik trouwambtenaar bij de gemeente Heerlen (BABS) en neem ik rij-examens af bij het CBR. Als vrijwilliger ben ik actief bij de stichting Wens in Beweging (wensambulancelimburg.nl). Last but not least ben ik ook nog partner, vader en opa van 4 prachtige kleinkinderen.
.
U kunt o.a. bij mij terecht voor:

Persoonlijke analyse
Workshops voor groepen
Teambuilding
Beroepskeuze-advies
Relatie-advies
Selectiegesprekken

Karakterkunde?

Het ‘lezen’ van het gelaat is al zo oud als de mensheid. Aristoteles (384 v. Chr) schreef er al een boek over. In de 15e eeuw werd Da Vinci geraakt door de vorm van de mens. Drie eeuwen later schreef de dichter Goethe (1749) er een gedicht over met de titel: “ Es is der Geist, der sich den Körper baut”. Velen hebben in de loop der tijd meegewerkt om deze leer vorm te geven. De ‘vader’ van de westerse Karakterkunde is de Zweedse predikant Lavatar (1741-1801). Ook andere bekende wetenschappers, zoals Gall, Spurtzheim, Fowler, Lombroso, Huter en Bouts hielden zich met de wetenschap bezig. Die laatste was de leermeester van Anette Muller en Rhené Emmerich. Via (de helaas te vroeg overleden) Anette en Rhené ben ik in aanraking ge komen met de Karakterkunde. Het fascineerde me vanaf het begin hoe je zonder voorkennis of gesprek met iemand een hoop te weten kunt komen over die persoon. Ik heb geleerd om anders naar mensen te kijken, waardoor ik ze ook beter ben gaan begrijpen. Door veel in de praktijk te oefenen, workshops te volgen bij o.a. Anette en Rhené en de 2-jarige opleiding tot Psychognoom te volgen bij de stichting PPP in Sittard heb ik mijn ‘rugzak’ kunnen vullen met kennis en kunde over de Karakterkunde.

Wetenschap

In de achttiende eeuw probeerde de Zwitserse predikant Lavater uiterlijke kenmerken voor het eerst op een ‘wetenschappelijke’ manier te koppelen aan karaktereigenschappen. Zijn Karakterkunde werd, ook in Nederland, erg populair. Rond 1800 kwam daar de schedelkunde bij en werd er gesproken over de ‘wiskundeknobbel’ en de ‘talenknobbel’. De ‘knobbelleer’ (frenologie), bedacht door geneeskundige Franz Joseph Gall, stelde dat karakter en capaciteiten bepaald worden door de groei van verschillende hersendelen.

Chinese Gelaatkunde

De Chinezen hielden zich zelfs 3000 jaar geleden al bezig met de kunst van het gezichten lezen! De klassieke methode is afkomstig vanuit de Taoïstische filosofie. Volgens de oude Taoïsten registreert je gezicht het verleden dat teruggaat tot aan de voorouders, weerspiegelt je gezicht het heden en voorspelt het zelfs de toekomst

Onze klanten

Gelaatkunde Venlo | Karakteranalyse

Contact Kijk Anders

Karel Arzt mba
Benzenrade 1
6419 PE Heerlen

 

E-mail:      info@kijk-anders.nl

Telefoon:    06 – 83 69 78 34

    Ook via WhatsApp!